Drumlessen

Privéles – Duoles – Groepsles – Workshops

‘Ik stem de lessen, het tempo en de opbouw, zo veel mogelijk af op jou als individu.’

De drumlessen en workshops worden gegeven door Xander van Veelen. Ik leer je op een vlotte en enthousiaste wijze het drumstel eigen te maken. Door te beginnen met een basisritme kun je snel meespelen met muziek. Noten lezen leer ik je, al spelenderwijs, zodat jij als drummer al snel ritme kunt lezen. Ook gaan we het maatgevoel en gehoor trainen, zodat je snel ritmes herkent en voelt in welke ‘ feel ’ er gespeeld wordt. Wanneer noten lezen niet jouw ding is, laten we het voor wat het is. Dit is geen enkel probleem.

Techniek, fills, ritmiek, dynamiek, improviseren, creëren, variëren, alle skills komen aan bod. Ik stem de lessen, het tempo en de opbouw, zo veel mogelijk af op jou als individu. Ik werk niet volgens één vaste methode. De voortgang heeft de leerling zelf voor een groot deel in eigen hand. De voortgang hangt af van de volgende factoren: frequentie van oefenen, frequentie van lessen, enthousiasme, doorzettingsvermogen, mate van aanleg, talent, motivatie, gevoel voor ritme, gevoel voor timing, motoriek. 

Na het leggen van een solide basis kun je een richting kiezen waarin je wilt specialiseren. Bijvoorbeeld; pop, rock, jazz, latin of andere stijlen. 

Ik bereid je graag voor op het spelen in bands, orkesten of andere muziekformaties. Ook kan ik je voorbereiden op toelating voor diverse muziekopleidingen, zoals de vooropleiding van het Conservatorium of Muziek/Muzikant (MBO) . Wanneer je, naast lekker thuis je favoriete muziek mee drummen, geen verdere doelen of ambities hebt in de muziek, is dat ook prima. Zo lang enthousiasme maar voor op staat!

Neem gerust contact op om een proefles in te plannen of als je meer wilt weten.

Bel Xander op 0619189616 of mail naar
xander@onlydrumming.nl.